0%
Menu
Menu

A folyamat

Alt szöveg

A születés

Az anyakocák az erdőben ágakból összeállított fészek készítésével készülődnek a malacaik születésére. A szabadtartásból fakadóan a fialás teljesen természetes úton történik, emberi beavatkozás nélkül. A születést követően a malacok odabújnak anyjukhoz és elkezdődik a szoptatás, mely akár 5 hónapos korukig is eltarthat. A hosszú szoptatásnak meghatározó szerepe van az erős immunrendszer kialakulásában.

Választós malacok

Az erdőben minden a természet törvényei szerint történik. Nem avatkozunk be a malacok fejlődésébe, hagyjuk, hogy az anyakoca döntse el, meddig táplálja őket. A malacok az anyával töltött idő alatt szocializálódnak, tanulják meg a közösségben való élet szabályait. A kondában szigorú szabályok uralkodnak, melyeket az idő során minden állatnak el kell sajátítani.

Alt szöveg
Alt szöveg

Süldő sertés

Ebben az életszakaszban fejeződik be az anyukkal való szoros kapcsolat és megkezdődik az önállő életük. Habár már egyedül is boldogulnak, a testvéri kapcsolat örök életükre megmarad, még az idős állatok is megismerik egymást. A sertések, amikor "serdülő" korba lépnek, ivaréretté válnak. Ekkorra már kialakult a kondában elfoglalt helyük, meghatározott helyük van a közösség hierarchiájában.

Hízó sertés

Mangalicáink a természetes tartás miatt hozzávetőlegesen 12 hónapos korban ériek el a hízó sertések alapsúlyát. Hízó sertések esetében már életerős kifejlett állatokról beszélünk. Ebben az időszakban 12-16 hónapig boldogan élvezhetik a sertéslét örömeit, túrhatják a makkos földet, legelhetnek a lucernás réteken és dagonyázhatnak a vízmosásokban.

Alt szöveg
Alt szöveg

Vágás és feldolgozás

Az általánosan elfogadott tartáchtechnológiával szemben állataink nem fél, hanem 2 éves korukban érik el a vágósúlyt. Emiatt húsok érettebb, nem "felfújt" és vízzel telített. A vágás professzionális és ellenőrzött körülmények között zajlik a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően, minden esetben orvosi igazolás kiállítása után. Ahogy mindent megteszünk, azért hogy állataink élete minőségi legyen, ügyelünk arra is, hogy a vágás a lehető leghumánusabb módon történjen.

A friss hús felkerül az otthonok, éttermek asztalára

A prémium húshoz prémium szolgáltatások dukálnak. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kizárólag friss hús kerüljön a vendéglők és otthonok asztalára, rögtön a feldolgozás napján. Ebben nem ismerünk kompromisszumot. Célunk nem a mennyiségi, hanem a minőségi húskészítmények előállítása. Termékeink a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelelnek, melyet azonnal érezni fog, ha Lipák mangalica húst fogyaszt.

Alt szöveg
Lipák termékek

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a következő vágásról! Feliratkozóinkat folyamatosan értesítjük a vágások részleteiről, várható termékekről és újdonságainkról.

Feliratkozás